Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

Sigma Profil i reluktantni motor: Kombinacija za dvostruki vrhunski rezultat

 

pressinfo

Odgovorno postupanje s resursima ubraja se među najvažnije čimbenike uspjeha tvrtke Kaeser Kompressoren iz Coburga. Kao jedan od najvažnijih ponuđača sustava za komprimirani zrak i predvodnika u svojoj djelatnosti, ova je obiteljska tvrtka i na sajmu u Hannoveru 2017. predstavila revolucionarne proizvode: kompresori serije ASD s regulacijom frekvencije po prvi su put serijski opremljeni sinkronim reluktantim motorima, koji naročito u rasponu djelomičnog opterećenja imaju značajno manje gubitke u usporedbi s asinkronim motorima.

Vijčani kompresori Kaeser iz serije ASD sa svojim volumnim protokom od 3,15 do 5,5 m³/min zahvaljujući sustavu Sigma Profil pružaju visok radni učinak i pouzdanost uz istovremeno malu potrebu za energijom i prostorom.

A sada je stiglo vrijeme za sljedeći korak: ovi predvodnici na sajmu u Hannoveru 2017. po prvi se put predstavljaju širokoj javnosti i tako učvršćuju svoju ulogu vrhunskog proizvođača. Tvrtka na tržište dovodi vijčane kompresore serije ASD s regulacijom broja okretaja i potpuno novom tehnologijom pogona. Najveća prednost ovog rješenja razvijenog u partnerstvu s tvrtkom Siemens: do deset posto viši stupanj učinkovitosti u području djelomičnog opterećenja. Ovo je načelo pogona poznato već desetljećima, ali sada je toliko savršeno realizirano u serijskim motorima da od toga mogu profitirati korisnici diljem svijeta.

Rješenje reguliranog pogona s visokim stupnjem učinkovitosti sustava

Uz varijantu serije ASD s regulacijom broja okretaja (SFC) Kaeser svojim kupcima diljem svijeta otvara vrata u klasu uređaja s minimalnom potrošnjom i troškovima pogona. Jer stanice komprimiranog zraka često imaju modularnu konstrukciju: kontinuirano aktivni sustavi kompresora s motorima IE3 i IE4 pritom preuzimaju opskrbu pri osnovnom opterećenju, dok dodatni kompresori za vršno opterećenje na fleksibilan način pokrivaju povećane potrebe za komprimiranim zrakom, pri čemu ih povezuje učinkovita zajednička regulacija u sustavu Sigma Air Manager 4.0. Odsad to osiguravaju pogonski sustavi Siemens sa sinkroniziranom reluktancijom koje odlikuju naročito visoki stupnjevi učinka u području djelomičnog opterećenja. 

Osnova njihovog razvoja činjenica je što novi standard EN 50598 u obzir ne uzima samo pojedinačne stupnjeve učinka pogona, nego u središte procjene ekološke prihvatljivosti stavlja stupnjeve učinka cijelog sustava, što znači da pogonska rješenja s regulacijom frekvencije ocjenjuje na temelju njihove ukupne učinkovitosti.

Ponajbolje od sinkronog i asinkronog motora

Ova nova, inovativna serija standardnih motora u jednom pogonskom sustavu objedinjuje prednosti asinkronih motora i sinkronih motora. U rotoru se ne upotrebljavaju aluminij, bakar ni skupi magneti od rijetkih elemenata, već ploče od elektročelika posebnog profila i u posebnom rasporedu. To pogon čini robusnim i njegov servis čini jednostavnim kao kod asinkronih motora.

Nasuprot tome, svojstva regulacije mogu se usporediti sa sinkronim motorima: reluktantne motore zbog specifične konstrukcije rotora odlikuje velika dinamičnost, a na rotoru nema dodatnog zagrijavanja zbog protoka struje. Odlučujući je čimbenik optimalna prilagodba cjelokupnog pogonskog sustava, dakle usklađenost frekventnog pretvarača i motora. Ta je kombinacija optimalno usklađena, čime pruža mogućnost maksimalne uštede energije.

Inovativan pogonski sustav za održivu budućnost

Svatko tko se želi uvjeriti u prednosti nove pogonske tehnologije, doći će na svoje na sajmu u Hannoveru 2017. Tamo Kaeser predstavlja svoje vijčane kompresore iz serije ASD-SFC. Oni su po prvi put opremljeni inovativnim motorima Siemens sa sinkroniziranom reluktancijom koji u području djelomičnog opterećenja omogućuju povećanje stupnja učinkovitosti do deset posto, svrstavanje u najviši razred usklađenosti IES2 prema novom standardu energetske učinkovitosti EN 50598 te značajno smanjivanje troškova za energiju. U prosjeku se na troškovima energije može uštedjeti 450 EUR godišnje, izračunato na temelju pribl. 6.000 radnih sati uz cijenu kilovatsata od 10 centi.

Korisnik tako dobiva maksimalnu fleksibilnost u pogledu svojeg načina primjene, odn. uvjeta okoline, ali i u pogledu ponašanja pod opterećenjem. Kaeser time pored visokoučinkovitiih asinkronih IE4 motora nudi još višu razinu energetske učinkovitosti pogonske tehnologije te dodatnu konkurentsku prednost u očuvanju okoliša.

ASDNakon što je uređaje u svim učinskim klasama od 30 kW do 315 kW opremila naročito štedljivim IE4 motorima, tvrtka Kaeser Kompressoren SE učinila je sljedeći korak u očuvanju okoliša u kojem dodatno podiže energetsku učinkovitost u području djelomičnog opterećenja.

Wolfgang HartmannWolfgang Hartmann, voditelj marketinga i stručnjak za tehnologiju u tvrtki Kaeser Kompressoren SE: „Uz savršeno prilagođeno rješenje pogona iz tvrtke Siemens, koje se sastoji od frekventnog pretvarača i motora sa sinkroniziranom reluktancijom, postižemo stupnjeve učinkovitosti sustava prema standardu EN 50598 kakvima nema premca nigdje u svijetu.“

ASDVarijanta vijčanih kompresora serije ASD iz tvrtke Kaeser s regulacijom frekvencije od sajma u Hannoveru 2017. raspoloživa je s pogonskim sustavom Siemens sa sinkroniziranom reluktancijom.

ASDMotor sa sinkroniziranom reluktancijom u usporedbi s drugim motorima pokazuje značajno bolje vrijednosti stupnja učinkovitosti.

ASDOdlučujući čimbenik dobre regulacije inovativnog pogonskog sustava Siemens sa sinkroniziranom reluktancijom savršena je usklađenost motora Simotic GP/SD i frekventnog pretvarača Sinamics G120.

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com