Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

SAM 4.0: Tehnologija sutrašnjice, danas

 

pressinfo

Industrija 4.0 ili "internet stvari" obećava biti dalekosežnom revolucijom u proizvodnji. Novi Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) čini sve to mogućim: sposobnost davanja predviđanja daleko unaprijed, znati danas što nosi budućnost, iskoristiti dijelove mreže i puno veće količine podataka nego ikada prije - dok isto tako osigurava znatnu uštedu troškova i isporuku pouzdane, konzistentne i učinkovite isporuke komprimiranog zraka.

Sada je dostupna zadnja generacije Sigma Air Manager (SAM 4.0) - glavnog upravljačkog sustava za svu vašu proizvodnju komprimiranog zraka i dijelova za obradu. Kao jedna od mnogih ključnih pogodnosti novi sustav optimira vrijednosti tlaka, automatski prilagođava isporuku zraka iz sustava kompresora radi prilagođavanja fluktuirajuće potrebe za zrakom i optimira učinkovitost sustava kroz stalnu analizu odnosa između upravljačkih gubitaka, gubitaka u prebacivanju i fleskibilnosti tlaka. Osim toga, SAM 4.0 omogućuje vašoj stanici komprimiranog zraka da iskoristi buduće usluge kao prediktivno održavanje. Sve te značajke ne samo da pospješuju radnu pouzdanost i učinkovitost nego znatno smanjuju i troškove energije.

Najbolja kvaliteta tlaka skrojena prema specifičnim potrebama.

To u najvećoj mjeri omogućuje Kaeserova 3-D kontrola koja također uzima u obzir i druge čimbenike - osim gubitaka u prebacivanju (pokretanje/zaustavljanje) - koji utječu na energetsku učinkovitost sustava komprimiranog zraka. Oni uključuju upravljačke gubitke (prazan hod i pretvaranje frekvencije) i fleksibilnost tlaka (prosječno povećanje iznad potrebnog tlaka). Ova inovativna strategija upravljanja predviđajući izračunava optimalnu konfiguraciju koja se može postići i prilagođava prema tome spojene dijelove - sve na temelju specifičnog tlaka kojeg treba korisnik.

Kada strojevi pričaju

SAM 4.0 podržava rad u 30 jezika, dok 12 inčni ekran na dodir u boji kojim se lako upravlja pokazuje na jedan pogled radi li stanica u "zelenoj zoni" sa stajališta upravljanja energijom. Radni status, povijest tlaka, dobava zraka, potrošnja struje kao i održavanje i poruke o smetnjama mogu se lako prikazati i analizirati - u stvarnom vremenu i retroaktivno. Uporabom osobnog računala i mrežne veze, ovim se podacima može lako pristupiti od bilo kuda, ne samo sa stroja. To ne samo da daje korisnicima mir, nego i postavlja temelje za prediktivno održavanje i omogućuje upravljanje energijom u skladu s ISO 50001.

Mreža Sigma Network

Dalekosežne koristi od SAM-a 4.0 objašnjenje su još bolje kada korisnici iskoriste Kaeserovu mrežu Sigma Network. Na temelju Ethernet tehnologije snažna mreža Sigma Network je zatvorena i sigurna mreža koja je posebno razvijena za podršku optimalnom nadzoru i koordiniranoj kontroli stanica komprimiranog zraka.

Dijagnostika na daljinu i prediktivno održavanje

SAM 4.0 nudi dodatne snažne značajke. Na primjer, poruke o održavanju i smetnji mogu se odmah poslati e-poštom na unaprijed upisane osobne adrese, a opcija dijagnostike na udaljenost omogućuje preventivno održavanje i servis na temelju stvarnog korištenja. Oba te elementa povećavaju dostupnost i pouzdanost komprimiranog zraka te pomažu da se troškovi za životnog vijeka drže na apsolutnom minimumu.

SAM 4.0: Spreman za budućnost

SAM 4.0 je gotovo projektiran na način da prihvaća moguće buduće proširenje sustava komprimiranog zraka. Jednostavna aktualizacija softvera omogućuje buduća proširenja bez potrebe za dodatna ulaganja u hardver.

SAM 4.0SAM 4.0: Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) ne samo da osigurava vrlo učinkovit nadzor i kontrolu nad svim dijelovima stanice komprimiranog zraka, nego omogućuje im i da iskoriste prednosti usmjerene prema budućnosti koje nudi industrija 4.0.

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com