Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

SAM 4.0 dental: Tehnologija sutrašnjice, danas

 

pressinfo

Industrie 4.0 ili "internet stvari" omogućuje predviđanje i saznavanje već danas što donosi budućnost, umrežavanje komponenti i primjenu podataka s ciljem ostvarivanja prednosti u mnogo većoj mjeri nego dosad; sve to čini mogućim novi Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) koji donosi uštede na troškovima energije, a istovremeno omogućuje pouzdanu, sigurnu i učinkovitu proizvodnju komprimiranog zraka.

Sada je dostupna nova generacije sustava SAM 4.0, upravljačkog sustava za više strojeva koji upravlja svim komponentama u procesu proizvodnje i pripreme komprimiranog zraka. Između ostalog, optimizira kvalitetu tlaka, automatski prilagođava isporuku zraka iz kompresorske stanice u slučaju oscilacija u potrošnji zraka, optimizira cjelokupnu energetsku učinkovitost na temelju gubitaka u regulaciji, gubitaka uklapanja i fleksibilnosti tlaka te vašu kompresorsku stanicu čini spremnom za buduće usluge, kao što je predvidljivo održavanje (Predictive Maintenance). Sve to povećava sigurnost rada i učinkovitost, a istovremeno smanjuje troškove za energiju.

Uvijek ispred drugih

Koncept Industrie 4.0 brzo se širi na svim područjima, pa tako i u obrazovnim centrima za dentalnu medicinu na sveučilištima. Sveučilišta budućim stomatolozima tijekom njihovog studija pored tradicionalnih znanstvenih i praktičnih znanja uvijek prenose i najnovija znanja iz vlastitih istraživanja, kao i saznanja dobivena na temelju istraživanja širom svijeta. Tu se ubrajaju i informacije o inovativnim materijalima i tehnikama u dentalnoj medicini. To je razlog zašto sveučilišne klinike moraju uvijek raspolagati najnovijim tehnologijama. Jer samo oni koji imaju najnovije tehnologije mogu biti ispred drugih. Tako se primjerice zaštita okoliša ne sastoji samo od pravilnog zbrinjavanja otpada iz zubarskih ordinacija, već i od svjesnog održavanja potrošnje energije na najnižoj razini. Velik udio u potrošnji energije u klinici odlazi na proizvodnju komprimiranog zraka i stoga je optimiziranje opskrbe komprimiranim zrakom kako u sveučilišnoj klinici, tako i kasnije u vlastitoj stomatološkoj ordinaciji, od velike važnosti.

Najbolja kvaliteta tlaka skrojena prema specifičnim potrebama

Između ostalog, za nju je zaslužna adaptivna regulacija 3-D-advanced. Ona ne uzima u obzir samo gubitke uklapanja (pokretanje/zaustavljanje). Oslanja se i na druge čimbenike koji utječu na energetsku učinkovitost postrojenja za komprimirani zrak, kao što su gubici regulacije (prazan hod i frekventni pretvarač) i fleksibilnost komprimiranog zraka (prosječan porast iznad potrebnog tlaka). Ova inovativna regulacija izračunom predviđa moguću optimalnu konfiguraciju koja se može postići i u skladu s time upravlja priključenim komponentama. Mjerilo pritom predstavlja potreba korisnika za tlakom.

Kada strojevi "govore"

SAM 4.0 može raditi na 30 jezika, dok 12 inčni dodirni zaslon u boji s jednostavnim rukovanjem jasno pokazuje radi li stanica u energetskoj "zelenoj zoni". Radna stanja, kretanje tlaka, dobava zraka, potrošnja struje te poruke o održavanju i eventualnim smetnjama mogu se lako prikazati i analizirati, u stvarnom vremenu i retroaktivno. I to ne samo na licu mjesta, nego i putem računala u uredu ili na drugom mjestu, zahvaljujući mogućnosti mrežnog povezivanja. Osim što pruža sigurnost i čini osnovu za prediktivno održavanje, to omogućuje i upravljanje energijom u skladu sa standardom ISO 50001.

Sigma Network

Vrata prema naročito značajnim prednostima otvaraju se kada se uz SAM 4.0 koristi i Kaeser Sigma Network. Sigma Network je posebno razvijena, zatvorena, visokoučinkovita i sigurna mreža na bazi Ethernet tehnologije koja podržava optimalan nadzor i upravljanje komponentama kompresorske stanice.

Daljinska dijagnostika i predvidljivo održavanje

Daljinska dijagnostika i predvidljivo održavanje na temelju stvarnih potreba dodatni su argumenti koji govore u prilog sustavu SAM 4.0. Poruke o održavanju i smetnjama odmah se putem e-pošte šalju na prethodno unesenu osobnu adresu. Mogućnost daljinske dijagnostike otvara mogućnost uslugama kao što je održavanje temeljeno na stvarnim potrebama. Ta dva elementa povećavaju raspoloživost i sigurnost komprimiranog zraka te omogućuju najniže moguće troškove životnog ciklusa.

SAM 4.0 raste s vama

SAM 4.0 donosi sve potrebno za mogući budući rast kompresorske stanice. Jednostavnom nadogradnjom softvera omogućuje se proširenje bez potrebe za dodatnim ulaganjem u novu opremu.

SAM 4.0SAM 4.0: osim što učinkovito nadzire i upravlja svim komponentama u kompresorskoj stanici, Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) čini je i spremnom za Industrie 4.0

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Zaštita podataka, Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com