Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

Sigma Smart Air: u pravom trenutku!

 

pressinfo

Sigma Smart Air servisna je usluga koja otvara vrata prema predvidljivom održavanju. Preduvjet za to je inteligentno postrojenje za komprimirani zrak.

Sigma Smart Air uvelike nadilazi dosadašnju ponudu servisa sustava za komprimirani zrak. Dosad se održavanje obavljalo spontano, na zahtjev kupca, ili u fiksno određenim intervalima. Pritom je uvijek bio prisutan rizik da se servis obavlja prerano ili prekasno s obzirom na stvarni broj radnih sati. Obje te situacije stvaraju operateru dodatne troškove.

Uz Sigma Smart Air tvrtka Kaeser Kompressoren nudi uslugu koja u dosad neviđenoj mjeri osigurava predvidljivo održavanje (Predictive Maintenance), a usto i najviši mogući stupanj energetske učinkovitosti i raspoloživosti opskrbe komprimiranim zrakom. Kako bi to bilo moguće, stanica komprimiranog zraka mora biti „inteligentna“, odnosno povezana s mrežom Sigma Network koja se temelji na Ethernet vezama i upravljana putem upravljačkog sustava za više strojeva Sigma Air Manager 4.0. Tek su u tom slučaju dostupni podaci u stvarnom vremenu o pogonu, servisu i potrošnji energije postrojenja za komprimirani zrak.

To upravljanje podacima u stvarnom vremenu u okviru usluge Sigma Smart Air kombinira se sa stručnim znanjima i predvidljivim servisom. Rezultat toga je maksimalna razina opskrbe komprimiranim zrakom uz istovremeno niske troškove životnog ciklusa.

Na kojem načelu počiva Sigma Smart Air?

Fizičke veličine povezuju se u virtualnom svijetu pomoću strukturnog modela. Na taj način usporedno sa stvarnom konstrukcijom svakog pojedinačnog postrojenja za komprimirani zrak prema potrebama operatera nastaje njezin digitalni blizanac. Dostupnost podataka o radu u stvarnom vremenu omogućuje ocjenjivanje stanja postrojenja za komprimirani zrak. Tako se moguće smetnje mogu prepoznati unaprijed i mogu se automatski primijeniti odgovarajuće servisne mjere. Naposljetku, to značajno snižava troškove generiranja komprimiranog zraka, a istovremeno značajno povećava dostupnost komprimiranog zraka.

Održavanja se mogu provoditi u skladu s potrebama i u idealnom trenutku. Između ostalog, time se smanjuju troškovi nabave, obuke, logistike, održavanja i vlastitog osoblja. Pored toga, Sigma Smart Air osigurava najvišu razinu transparentnosti troškova tijekom čitavog životnog ciklusa.

Sigma Smart Air k tome obuhvaća i nadzor pokazatelja kao što su troškovi servisa, stupanj rezerve i specifična snaga. Pored toga, moguće je upravljanje energijom i životnim ciklusom stanice komprimiranog zraka tijekom čitavog njezinog vijeka trajanja. Uvijek aktualni pokazatelji energetske učinkovitosti iz jednog izvora čine i temelj za upravljanje energijom prema standardu ISO 50001.

Sigma Smart AirServis u pravom trenutku, uz nikada niže troškove: to omogućuje nova servisna usluga Kaeser Sigma Smart Air.

SAM 4.0Sigma Air Manager 4.0 preduvjet je za primjenu usluge Sigma Smart Air.

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Zaštita podataka, Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com