Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

Građevinski kompresori "Mobilair 13" i "Mobilair 17"

 

Kompaktni snagatori

pressinfo

Snažni, lagani, tihi, univerzalno primjenjivi i jednostavni za transport: to su najvažnije značajke najmanjih modela iz serije građevinskih kompresora "Mobilair". S maksimalnim radnim pretlakom od 15 bara model "Mobilair 17" idealan je za polaganje optičkih kabela bez iskopa.

Građevinski kompresor "Mobilair 13" pogoni pneumatske čekiće, bušilice, pile, brusilice, odvijače, udarne bušilice i robote za kanale uz dobavu od 1,2 m³ komprimiranog zraka u minuti pri tlaku od 7 bara. Idealan izbor za polaganje optičkih kabela bez iskopa je verzija modela "Mobilair 17" od 15 bara s dobavom zraka od 1 m³/min. Osim toga, model "Mobilair 13" na raspolaganju je u verzijama od 10, 12 i 13 bara.

Vijčani kompresor pokreće se preko klinastog remena zračno hlađenog četverotaktnog benzinskog motora koji ne zahtijeva puno održavanja. Za dulju trajnost u svakodnevnoj primjeni brine se veliki spremnik za gorivo od 20 litara. Kontinuirana regulacija dobave brzo i precizno prilagođava učinak kompresora konkretnoj potrebi za komprimiranim zrakom. To dodatno smanjuje potrošnju goriva već ionako štedljivog uređaja.

Za upotrebu u zatvorenim prostorima, na gradilištu ili u radionici na raspolaganju je električna verzija s trofaznim motorom koja ne emitira ispušne plinove.

Svi su modeli opremljeni poklopcem za zvučnu izolaciju koji je izrađen od rotacijski sinteriranog polietilena i otporan je na koroziju pa stoga uređaji rade ugodno tiho.

Ovi kompaktni kompresori mogu se upotrebljavati i na iznimno malenim utovarnim površinama: Bez problema se mogu prevesti u svakom zatvorenom dostavnom vozilu, dignuti na platformu kamiona ili kamioneta. Na taj način spojka prikolice ostaje slobodna za druge transportne svrhe.

Ako je za posebne primjene potreban hladan i komprimirani zrak bez kondenzata ili čak tehnički bezuljni komprimirani zrak, kompresori se mogu naknadno opremiti vanjskim dodatnim hladnjakom komprimiranog zraka, a dostupni su s kombinacijom mikrofiltara ili bez njih. Montira se na postolje i raspolaže fiksno montiranim vodovima za komprimirani zrak, povrat kondenzata i električnu struju (napon od 12 V koji isporučuje kompresor) za pogon ventilatora hladnjaka komprimiranog zraka. Nakupljeni kondenzat pretvara se u paru pomoću vrućih ispušnih plinova iz motora, odn. u električnoj verziji sakuplja se u kanistru.

Modeli M13 i M17 iznimno su jednostavni za upotrebu i pri ostalim radovima, kao i tijekom radova održavanja: Dugačka ručka za guranje, kotači sa zračnicama, četiri ručke za podizanje i upuštena ušica za podizanje dizalicom olakšavaju najjednostavniji transport na gradilištu. Zahvaljujući velikom kutu otvaranja poklopca karoserije, sva su mjesta odražavanja jednostavno dostupna.

Mobilair 13Građevinski kompresor M13 s benzinskim motorom snažan je i tih, mobilan i svestran. Po izboru vam na raspolaganju stoji i E-verzija s trofaznim motorom.


Mobilair M13/M17Praktično nosivo postolje s hladnjakom komprimiranog zraka i kombinacijom mikrofiltara za tehnički bezuljni komprimirani zrak.

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Zaštita podataka, Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com