Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

Električni građevinski kompresori: savršena alternativa

 

pressinfo

Nulta razina emisije štetnih plinova i značajno niži troškovi rada – ako je dostupan izvor struje, građevinski kompresori na električni pogon predstavljaju isplativu alternativu uobičajenim modelima.

Bez obzira radi li se o grubim građevinskim radovima, gradilištima u gradskom središtu ili unutar zgrada, građevinski kompresori ne ispuštaju štetne plinove, tihi su, a troškovi njihovog rada značajno su niži od troškova kod varijanti na dizelski pogon. Kaeser Kompressoren stoga uspješne modele M27, M31 i M50 ih serije Mobilair odsad pored klasičnih varijanti nudi i s električnim motorom snage između 15 i 25 kW. Dobavne količine nalaze se u rasponu od 2 do 5 m³/min, a tlakovi između 7 i 14 bara.

Ovi strojevi omogućuju ulaz u osjetljiva područja. Mogu raditi u ekološkim zonama ili, primjerice, u blizini bolnica. A njihova je primjena naročito isplativa na grubim građevinskim radovima jer je na takvim gradilištima redovito dostupan izvor struje koja je značajno jeftinija od goriva, a i troškovi održavanja su niži. Pružaju dragocjenu pomoć i u gradnji tunela ili kao zamjenski kompresori u industrijskim stanicama.

Motori IE3 "Premium Efficiency" s razredom zaštite IP55 i razredom izolacije F pogodnima za gradilišta omogućuju i najmanju moguću potrošnju struje.

U mobilne električne građevinske kompresore serijski se ugrađuje upravljački sustav za kompresore Sigma Control Smart sa zaslonom u boji i patentiranom regulacijom sa zaštitom od smrzavanja. Sigma Control Smart omogućuje vrlo jednostavno održavanje, primjerice jednostavno podešavanje tlaka putem preglednog zaslona u boji. Postoji i mogućnost konfiguracije start-stop-automatike prema želji. Regulacija sa zaštitom od smrzavanja štiti alate od oštećenja uslijed mraza i korozije. Za zahtjevnije primjene po pitanju kvalitete komprimiranog zraka dostupan je hladnjak komprimiranog zraka. Pritom se odvojeni kondenzat na ekološki prihvatljiv način sakuplja u kanistru.

Modeli se mogu isporučiti s pokrovom od rotacijski sinteriranog politeilena ili od metala, a pored varijanti za cestovni promet u programu se nalaza i one stacionarne.

M31 EDokazana Kaeser kvaliteta sada i s električnim pogonom. Novi mobilni građevinski kompresori mogu raditi i uz najstroža ograničenja.

M31 E

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Zaštita podataka, Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com