Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

Energetski štedljiva kompaktna stanica komprimiranog zraka SXC

 

Puno komprimiranog zraka na malo prostora

pressinfo

Onima koji žele proizvoditi komprimirani zrak bez buke te uz štednju energije i troškova potrebna su rješenja usklađena s njihovim potrebama. S kompaktnom stanicom SXC Kaeser Kompressoren predstavlja koncept opskrbe razvijen posebno za obrtništvo. U usporedbi s klipnim kompresorom podjednake snage, SXC može na godišnjoj razini uštedjeti oko 800 eura na troškovima energije.

U mnogim je obrtničkim pogonima još instaliran stariji klipni kompresor koji i nakon mnogo godina marljivo obavlja svoje zadatke. To je dobro i dokaz je kvalitete tih strojeva. No manje je dobro što oni, mada pouzdano proizvode potreban komprimirani zrak, pritom često stvaraju prevelike troškove za energiju. Tako mogu godinu za godinom nastajati stotine eura nepotrebnih troškova za struju. Pored toga, klipni kompresori starijih godišta ne troše samo previše energije, već i zauzimaju mnogo prostora, a povrh svega su i glasni. Stoga su traženi uređaji za generiranje komprimiranog zraka koji s jedne strane traže manje prostora, a s druge rade pouzdano, tiho i štedljivo. Serija SXC ispunjava sve te zahtjeve s iznimnim uspjehom.

U dopadljivom i nehrđajućem kućištu od rotacijski sinteriranog polietilena smještena je kompletna, suvremena stanica komprimiranog zraka: sastoji se od vijčanog kompresora s ispod ugrađenim rashladnim sušačem, tlačne posude koja je zbog uštede prostora smještena iza njih te odvoda kondenzata s elektroničkom regulacijom razine. Potonji pouzdano i bez gubitaka energije odvodi kondenzat iz tlačnog spremnika i rashladnog sušača. Pravo „srce“ uređaja predstavlja učinkovit i tih vijčani kompresor Kaeser sa sustavom „Sigma Profil“. Taj cirkulacijsko-tehnički optimirani profil vijčanog rotora jamči više komprimiranog zraka uz manju potrošnju energije. Uz pogonske snage od 2,2 do 5,5 kW i volumne protoke od 0,34 do 0,8 m³/min (pri 8 bara) može se sastaviti prava SXC konfiguracija za najrazličitije primjene. Četiri SXC modela razvijaju svoju snagu na nevjerojatnih 0,62 kvadratnih metara: sa svojih su samo 61,5 cm široki približno kao perilica rublja. Pouzdan i ekonomično optimiran rad toga „All inclusive“ postrojenja jamči upravljački sustav „Sigma Control Basic“ s učinkovitom regulacijom pokretanja i zaustavljanja.

A-SXCStanica komprimiranog zraka „SXC“ na vrlo malom prostoru objedinjuje vijčani kompresor, rashladni sušač i spremnik komprimiranog zraka od 215 l. A pritom je i iznimno tiha, uz razinu buke od maksimalno 69 dB (A).

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Zaštita podataka, Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com