Proizvodi Usluge Usluge preko Interneta Brošure Reference O nama Kontakti Novosti i događaji Pridružite nam se
 
  Stručni sajmovi
  Noviteti
Tisak
    Press izdanja
    Press foto
    Press kontakt
  KAESER Report
 
  

'Aircenter' – Kompaktni, ekonomski sustavi komprimiranog zraka

 

Prilagodba komprimiranog zraka u stomatološkim ordinacijama za ispunjavanje CAD/CAM zahtjeva

pressinfo

Stomatološke ordinacije u idealnom slučaju vole više raditi sa svojim CAD/CAM sustavom koji im omogućuje obradu dentalnih implantata u svojoj ordinaciji. Uspješna integracija centra za frezanje u ordinaciju zahtijeva preispitivanje, a u mnogim slučajevima nadogradnju dobave komprimiranog zraka. Kaeserov "Aircenter" nudi savršeno rješenje.

Velika većina CAD/CAM sustava zahtijeva spoj na komprimirani zrak. I premda je većina stomatoloških ordinacija već opremljena dobavom komprimiranog zraka, integracija CAD/CAM sustava obično ima za posljedicu povećanu potražnju za komprimiranim zrakom, prije svega u odnosu na potreban tlak u spojnoj liniji. Suvremeni sustavi često zahtijevaju minimalan tlak od 7 bara samo kako bi se osiguralo pravilno postavljanje alata za rezanje. Savršena zamjena alata, čišćenje radnog područja komprimiranim zrakom i odgovarajuće hlađenje izratka, sve je ovo bitno kako bi se proizveo besprijekoran rezultat: u ovom slučaju okvir visoke kvalitete za most ili krunicu.

Iako je moguće prilagoditi kvalitetu komprimiranog zraka koju proizvode postojeći sustavi uporabom sušila i filtra, sam tlak se jednostavno ne može povećati. Ako kompresor nije tvornički namješten za takve potrebe tlaka, ništa se ne može učiniti za naknadno "namještanje". Potrebno je uzeti u obzir mnoge čimbenike kako bi se riješio taj problem. Neovlaštene preinake opreme ne samo da poništavaju jamstvo; ta praksa dovodi do povećanog habanja, a da ne spominjamo sigurnosne rizike. Jednostavna ugradnja dodatnog ili većeg klipnog kompresora neće nikako udovoljiti većim potrebama za komprimiranim zrakom CAD/CAM sustava stomatološke ordinacije. Nadalje, centar za frezanje (i njegova velika potreba za komprimiranim zrakom) treba u idealnom slučaju biti stalno napunjen, najbolje cijelo vrijeme, uključujući vikende. Takvi zahtjevni uvjeti rada isto sprječavaju duže stanke kompresora, kao kod hlađenja ili kod regeneracije sušila s komprimiranim zrakom.

Pouzdan neprekidan rad

Srećom postoji rješenje: Kaeserov Aircenter. Posebno prilagođeni za potrebe stomatoloških ordinacija Aircenter modeli raspolažu rotacijskim vijčanim kompresorom namijenjenim stalnom radu koji s lakoćom udovoljava zahtjevu povećanoj potrebi za komprimiranim zrakom. Kako je za instalaciju potreban minimalan prostor te kompaktne jedinice ostvaruju uštedu troškova u planiranju i instalaciji, a isporučuju pouzdanu i ekonomičnu dobavu kvalitetnog komprimiranog zraka koji je savršeno prikladan za ispunjavanje potreba specifične namjene.

U srcu Kaeserovog Aircentra je poseban rotacijski vijčani kompresor iz dokazane Kaeserove serije SX i SM kompresora, ovisno o modelu. Dobavljujući više zraka nego njihovi prethodnici, modeli SX 3 i SM 15 pokrivaju ogroman raspon dobave zraka od 340 do 1500 l/min na 7.5 bara. Toplinski izoliran rashladni sušač i integrirani filtar osiguravaju pouzdanu dobavu suhog, čistog i bezuljnog zraka, a ovisno o verziji, komprimirani zrak pohranjen u spremniku zraka od 200 l ili 270 l. Kompresor, sušač i spremnik komprimiranog zraka integrirani su u jedno kućište.

Budući da se Aircenter temelji na modularnom dizajnu, svaki pojedinačni dio može se nabaviti i kao zaseban, samostalan proizvod. To je velika prednost; ako namjeravana lokacija instalacije ili ograničenja u transportu sprječavaju instalaciju Aircentra, na licu mjesta se može ugraditi slična stanica komprimiranog zraka koja sadrži te pojedinačne dijelove.

Fleksibilna prilagodba količine komprimiranog zraka

Kaeserovi stručnjaci razumiju da svaka pojedinačna stomatološka ordinacija ima različite potrebe. Jedinice opremljene sa SM 12 rotacijskim vijčanim kompresorom opremljene su stoga opcionalno s verzijom varijabilne brzine (SFC) s frekvencijskim pretvaračem. Ova vrijedna opcija omogućuje fleksibilno prilagođavanje dobave komprimiranog zraka kao odgovor na vrlo fluktuirajuće zahtjeve za komprimiranim zrakom koji su povezani s aplikacijama u stomatološkim ordinacijama. Jedinice s višim izlaznim vrijednostima mogu udovoljiti potrebama za komprimiranim zrakom za cijelu stomatološku ordinaciju, a ne samo za CAD/CAM sustav. One stoga mogu pružiti neprekidnu dobavu komprimiranog zraka te tako uklanjaju probleme iz prošlosti u postupku proizvodnje (osobito pjeskarenje) i veće izdatke za posao i materijal.

Učinkovito prigušivanje zvuka i niske brzine jedinice Aircentra znače izvanredno niske emisije buke koje su smanjene na ili 59 ili 65 dB (A), ovisno o jedinici. Kako se stomatološke ordinacije često nalaze u zgradama s drugim stanovima, potrebno je imati na umu i ostale važne čimbenike kao mehaničke vibracije i zvuk kojeg prenosi struktura, osobito ako ordinacija radi 24 sata. Imajući to u vidu, Aircenter još jednom nudi savršeno rješenje.

A-Aircenter-dentalKaeserovi kompaktni sustavi ‘Aircenter’ kombiniraju ultra tihi rad bez vibracija s iznimnom snagom i učinkovitošću za dostavu zraka od 0,3 do 1,5 m³/min.

 
KAESER home Sitemap
VIŠE INFORMACIJA
KAESER-ov kovčeg za alat
Employment Opportunities
Informacijski materijal

ico_contactKontakt formular

Logo-fewer-CO2-emissions

nazad top
Zaštita podataka, Kaeser Kompressoren d.o.o , info.croatia@kaeser.com